O podjetju

Dipo je del poslovne skupine Rutar group, ki spada med vodilna pohištvena podjetja v srednji in vzhodni Evropi. Podjetje združuje nekaj sto sodelavk in sodelavcev. Sedež uspešnega družinskega podjetja je v avstrijski Dobrli vasi. S prodajnima verigama RUTAR in DIPO vam nudimo najvišjo kakovost, izvrstne storitve in vrhunske nakupne pogoje na 17 lokacijah v Avstriji, Sloveniji in Italiji.

Ljudje smo različni, prav tako pa se razlikujejo tudi naše želje. Da bo vaš dom točno takšen, kot ste si ga zamislili, vam nudimo brezplačen računalniški izris, meritve, montažo in dostavo na dom. Dipo se nahaja v 7 večjih mestih v Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Kranju, Celju, Kopru, Novi Gorici, Murski Soboti in Dravogradu. Obiščite nas v najblžji poslovalnici in uresničite svoje sanje o popolnem domu.
 

DIPO je najboljša izbira, če želite svoje prostore spremeniti v čudovit dom. DIPO se nahaja v vsakem večjem mestu v Sloveniji in Italiji, zato nas lahko vedno obiščete. Popolno načrtvoanje, dostava in montaža so za nas seveda samoumevni.

Kronika

2018 Otvoritev Dipa v Novi Gorici

2017 Otvoritev Dipa v San Fioru

          Otvoritev Dipa v Zoppoli

2016 Otvoritev Dipa v Tavagnaccu

2015 Širitev v Italijo

2012 Otvoritev Dipa v Kopru

2011 Otvoritev Dipa v Dravogradu

2010 Otvoritev Dipa v Murski Soboti

2009 Katastrofalen požar v Rutarju v Dobrli vasi

2008 Otvoritev Rutarja v Celovcu

          Otvoritev Dipa v Celju

2005 Razširitev Rutarja v Ljubljani

          Otvoritev Dipa v Ljubljani

          Razširitev centralnega skladišča v Ljubljani

2003 Otvoritev Rutarja v Mariboru

          Začetek obratovanja distribucije Dipo 

          Otvoritev Dipa v Mariboru in Kranju

2001 Pristop k nabavnemu združenju Union

          Otvoritev Rutarja v Ljubljani

1998 Razvojna strategija širitve Rutarja v Slovenijo

1991 Prevzem podjetja 'Schöffmann' v Šentvidu

1987 Prevzem podjetja 'AVE Möbel' v Beljaku

1985 Postavitev centralnega skladišča v Dobrli vasi, 

          Razširitev Rutarja v Dobrli vasi

1961 Ustanovitev podjetja Rutar v Dobrli vasi

Einkaufsverband VME Union GmbH

Die Rutar Group ist seit 2001 Gesellschafter des weltgrößten Möbeleinkaufsverbandes VME Union GmbH. Die rund 230 Gesellschafter dieser Gesellschaft erwirtschaften gemeinsam mit über 600 Möbelhäusern über sechs Milliarden Euro jährlich.

Durch den gemeinsamen Einkauf großer Mengen innerhalb dieses Einkaufsverbandes erzielt die Rutar Group stattliche Preisvorteile, die direkt an die Kunden weitergegeben werden. Außerdem nutzt die Rutar Group Synergien in den Bereichen Produktmanagement und Werbung und setzt auf permanenten Erfahrungsaustausch.

Für die Rutar Group Kunden bedeutet das: Sie bekommen mehr Qualität für weniger Geld.

Dipo collage

Dipo nudi vsem novim in obstoječim sodelavcem strokovno izobraževanje in nadaljnje usposabljanje. Poleg strokovno specifičnih in poslovno ekonomskih tem, so na voljo tudi treningi za oblikovanje osebnosti, na katerih se lahko sodelavci pri Dipu tudi individualno osebnostno razvijajo. Dipo College je zgrajen na celostnem učnem konceptu, pri čemer je zagotovljeno spremljanje s strani trenerjev in mentorjev.  
Dodatno se redno izvajajo tudi šolanja o posameznih izdelkih, zato da so naše prodajne svetovalke in svetovalci na tekočem z najnovejšimi izdelki in trendi.

Vajenci v Dipu

V podjetju omogočamo izvedbo vajeništva za svetovalce za opremljanje, trgovce v maloprodaji, skladiščno-logistične delavce, komercialiste, kakor tudi vajeniška mesta v gostinstvu. Vsi vajenci v Dipu so podvrženi trening programu, ki je usmerjen v pridobivanje izkušenj in praks in je bil razvit posebej za potrebe mladih. Dipo vajeniški College nudi na eni strani treninge s čisto strokovnih področij, na drugi strani pa »Soft Skills« program, v katerem se preko izkušenj predelujejo teme s področij komunikacije, timskega dela, aktivnega usmerjanja v stranke in prodajo, konfliktnega menedžmenta, stresnega in pritožbenega menedžmenta. Veliko nam je do kakovostnega  vajeniškega usposabljanja, zato da bi se naši vajenci lahko razvili v odgovorne in samozavestne sodelavce.

Kariera v Dipu

Dodatno omogoča Dipo delanje različnih karier preko internih trening programov za tiste z »višjim potencialom«, pripravnike in vodstvene delavce. V programu razvoja vodstvenih delavcev se izvajajo skupinski treningi in Coachingi s področij vodenja, medsebojne komunikacije, konfliktnega menedžmenta & razvijanja timov ter obdelujejo področja nalog preko »Training on the Job« ukrepov. S tem zagotavljamo, da se sodelavci na najboljši možni način in vsestransko pripravijo na bodoče odgovornosti s svojih področij. V Dipu smo proslavili že veliko karier, kot na primer od prodajalca kuhinj do vodje celotne distribucije ali od projektnega sodelavca do področnega vodje. Vse to in še veliko več je možno v Dipu!