O podjetju

 • O podjetju

  V Dipu Vam nudimo visoko kakovost po najnižjih cenah, pohvalimo pa se lahko tudi z modernim in zelo obsežnim pohištvenim asortimanom ter veliko izbiro izbranih dodatkov za dom.

  Da bo v Vašem domu vse točno tako, kot ste si zamislili in boste brezskrbni, se lahko odločite za brezplačne računalniške izrise ali izmero in montažo na domu, kamor Vam pohištvo seveda tudi dostavimo! Ker je Dipo prisoten v kar 7 večjih slovenskih mestih, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Celju, Kopru, Dravogradu in Murski Soboti, je nakupovanje pohištva zares udobno in praktično, naši strokovnjaki  pa Vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri. Obiščite nas in uresničite svoje sanje o popolnem domu!

  Dipo spada v poslovno skupino Rutar Group, ki se uvršča med vodilna pohištvena podjetja v srednji Evropi in zaposluje več  sto sodelavk in sodelavcev.  Naša  uspešna skupina podjetij ima upravni sedež v avstrijskem Eberndorfu (slovensko Dobrla vas) in je že od ustanovitve v družinski lasti.  S prodajnima distribucijama RUTAR in DIPO nudimo najvišjo kvaliteto, odličen servis in vrhunske nakupne pogoje na kar 16 lokacijah v Avstriji, Sloveniji in Italiji.

 • Kronika

  1961 Ustanovitev Rutarja v Dobrli vasi
  1985 Postavitev centralnega skladišča v Dobrli vasi
            Razširitev Rutarja v Dobrli vasi
  1987 Prevzem podjetja 'AVE Möbel' v Beljaku
  1991 Prevzem podjetja 'Schöffmann' v Šentvidu
  1998 Razvojna strategija ekspanzije Rutarja v Slovenijo
  2001 Pristop k nabavnemu združenju Union
            Otvoritev Rutarja v Ljubljani
  2003 Otvoritev Rutarja v Mariboru
            Začetek obratovanja distribucije Dipo 
            Otvoritev trgovine Dipo v Mariboru in Kranju
  2005 Razširitev Rutarja v Ljubljani
            Otvoritev trgovine Dipo v Ljubljani
            Razširitev centralnega skladišča v Ljubljani
  2008 Otvoritev Rutarja v Celovcu
           Otvoritev trgovine Dipo v Celju
  2009 Katastrofalen požar v trgovini s pohištvom v Dobrli vasi
  2010 Otvoritev trgovine Dipo v Murski Soboti
  2012 Otvoritev trgovine Dipo v Dravogradu
  2012 Otvoritev trgovine Dipo v Kopru
  2015 Ekspanzija v Italijo
  2016 Otvoritev Dipo v Tavagnaccu
  2017 Otvoritev Dipo v San Fioru
           Otvoritev Dipo v Zoppoli

 • Nabavno združenje VME Union GmbH

  Dipo je od leta 2001 družbenik največjega pohištvenega nabavnega združenja na svetu VME Union GmbH. Okoli 230 družbenikov v nabavnem združenju VME Union GmbH z več kot 600 pohištvenimi trgovinami skupaj na leto prigospodari preko šest milijard evrov.

  S skupno nabavo velikih količin znotraj tega nabavnega združenja doseže Rutar group precejšnje cenovne prednosti, ki jih z velikim veseljem deli s strankami. Poleg tega izkoriščajo tudi sinergije v produktnem menedžmentu in oglaševanju ter imajo dodatno oporo v nenehni izmenjavi izkušenj.

  Za stranke Rutar group to pomeni: več kakovosti za manj denarja.

 • Dipo College

  Dipo nudi vsem novim in obstoječim sodelavcem strokovno izobraževanje in nadaljnje usposabljanje. Poleg strokovno specifičnih in poslovno ekonomskih tem, so na voljo tudi treningi za oblikovanje osebnosti, na katerih se lahko sodelavci pri Dipu tudi individualno osebnostno razvijajo. Dipo College je zgrajen na celostnem učnem konceptu, pri čemer je zagotovljeno spremljanje s strani trenerjev in mentorjev. 
  Dodatno se redno izvajajo tudi šolanja o posameznih izdelkih, zato da so naše prodajne svetovalke in svetovalci na tekočem z najnovejšimi izdelki in trendi.

  Vajenci v Dipu
  V podjetju omogočamo izvedbo vajeništva za svetovalce za opremljanje, trgovce v maloprodaji, skladiščno-logistične delavce, komercialiste, kakor tudi vajeniška mesta v gostinstvu. Vsi vajenci v Dipu so podvrženi trening programu, ki je usmerjen v pridobivanje izkušenj in praks in je bil razvit posebej za potrebe mladih. Dipo vajeniški College nudi na eni strani treninge s čisto strokovnih področij, na drugi strani pa »Soft Skills« program, v katerem se preko izkušenj predelujejo teme s področij komunikacije, timskega dela, aktivnega usmerjanja v stranke in prodajo, konfliktnega menedžmenta, stresnega in pritožbenega menedžmenta. Veliko nam je do kakovostnega  vajeniškega usposabljanja, zato da bi se naši vajenci lahko razvili v odgovorne in samozavestne sodelavce.

  Kariera v Dipu
  Dodatno omogoča Dipo delanje različnih karier preko internih trening programov za tiste z »višjim potencialom«, pripravnike in vodstvene delavce. V programu razvoja vodstvenih delavcev se izvajajo skupinski treningi in Coachingi s področij vodenja, medsebojne komunikacije, konfliktnega menedžmenta & razvijanja timov ter obdelujejo področja nalog preko »Training on the Job« ukrepov. S tem zagotavljamo, da se sodelavci na najboljši možni način in vsestransko pripravijo na bodoče odgovornosti s svojih področij. V Dipu smo proslavili že veliko karier, kot na primer od prodajalca kuhinj do vodje celotne distribucije ali od projektnega sodelavca do področnega vodje. Vse to in še veliko več je možno v Dipu!

  Nadaljnje informacije glede kariernih priložnosti pri Dipu najdete tukaj.